Posted by: Thomas Michelsen | november 30, 2008

Min nye kajak #1

Ja, det kunne jo ikke blive ved med at gå. Der kommer et tidspunkt i enhver kajakroers liv, hvor han må forbruge og udfolde sig. Det er meget tæt på, at jeg køber min næste havkajak. Jeg har nogle forskellige havkajakker i kiggerten. Det drejer sig om: Valley Nordkapp H2O, Rockpool Alaw, Nigel dennis Greenlender pro eller Tiderace Xplorer.

I weekenden har jeg været nede ved Lenze i Havkajakcenter Svendborg. Han gav som altid god service og jeg fik prøvet tre kajakker. En Rockpool Alaw, en Valley Aquanaut og en Valley Qboat (som Lenze mente jeg skulle prøve). Det blæste kun 4 m/sek, hvilket både er godt og skidt.

Qboat er en havkajak der, hvis skegget ikke er nede, kan dreje på en tallerken, når man krænger kajakken. Det er resultatet af et stort spring. Det er grunlæggende en gedigen og rigtig dejlig havkajk at padle. Jeg tror dog ikke den er god i vind og bølger, men den var hurtig og meget responsiv i stille vejr. Mit store problem med Qboat er at der ikke er plads til benene og man sidder i det hele taget dårligt. Ikke helt det jeg leder efter.

Valley Aquanauten havde ingen ‘efternavn’, som plastik kajakkerne. Den minder dog en del om Valley Aquanaut HV. Dens glid er rigtig godt og der er plads til benene. Dog er den lidt af en færge, som skal krænges meget før den drejer. Den er med garanti ikke alt for god i bølger og vind. Ikke helt det jeg leder efter.

Rockpool Alaw er en rigtig fed kajak. Den er hurtig i accellerationen og meget stabil (primært). Jeg ville gerne have testet den sekundære stabilitet, men vandet var pisse koldt, så jeg må tro anmeldelserne på internetter, der siger at den er god. Jeg sidder virkelig godt i Alaw’en. Med mine 186 cm. er der lige plads til at jeg kan være der og jeg passeri den som fod i hose. Jeg er vild med fodpladen. Dens evner i strøm og bølger skulle være i top. Det tror jeg på. Der er to ting ved denne kajak, som trækker lidt ned. Sædet rykker sig lidt, når jeg krænger kajakken fra den ene side til den anden. Den anden ting er, at jeg tydeligt mærker kajakkens ‘træk’ i vandet når den kommer op i fart (grundet en relativ flad bund). Jeg mærker det samme i min Valley Aquanaut club og det er noget af det jeg er træt af. Jeg vil mærke en høj topfart, hvis det er det jeg vil have. Jeg ville rigtig gerne eje denne kajak. Jeg ville tage den frem, når jeg ikke skulle så langt og når vinden var på 8-10 m/sek eller der over. Det er dog ikke helt det jeg leder efter lige nu.

Valley Nordkapp H2O er en havkajak der ikke er til at få en prøvetur i. Ihvertfal ikke hvis den skal være af glasfiber… og det skal den. Æv! Min plan er at spørge Helga fra Struer kajakklub om ikke jeg må prøve hendes Nordkapp. Den er ganske vist i plast og jeg har ladet mig fortælle, at det slet ikke er de samme kajakker, men jeg kommer vel ikke tættere på. Jeg ved at glasfiberkajakken er lidt højere i cockpittet og at den vil have en noget bedre glid i vandet. Jeg bliver nødt til at prøve en Nordkapp…  om så den er af plast.

Jeg har endnu ikke købt en ny havkajak. Min plan er at prøve Tiderace kajakkerne fra Struer-kajak og Helgas Nordkapp. Forhåbentligt vil det gøre mig klogere. Jeg vender tilbage i “Min nye kajak #2”.

Reklamer

Responses

 1. Hej Thomas,

  jeg har en Nordkapp, dog i PE. Jeg har prøvet en del andre kajakker, men jeg må sige at jeg endnu ikke har prøvet en jeg fik lyst til at eje. Hverken plastik eller glasfiber.
  Nordkappen er simpelthen en super kajak både til leg/rul og i hårdt vejr. Jeg ville også prøve en Nordkapp glasfiber hvis jeg skulle kigge mig om efter en ny.
  Jeg er dog kun 175 høj, så det er ikke sikkert at den passer dig.

  God jagt
  Tommy

 2. Hej Tommy,

  Tak for kommentaren. Som du kan se i min nyeste post, så er jeg også hooked på Nordkapp’en. Faktisk så hooked, at jeg har bestilt een 😀 Jeg kan sagtens være i den… selv med et par str. 45 neopren støvler.

  /Thomas

  http://www.flipsite.dk/wordpress/?p=106


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: