Posted by: Thomas Michelsen | december 10, 2008

Min nye havkajak #2+3

For at komme tættere på en velovervejet beslutning om, hvilken havkajak jeg skulle købe, lånte jeg to havkajakker i Struerkajak. Jeg fik nogle gode ture i en Tiderace xcite og en Tiderace xplorer. Jeg kunne kun liiige komme i xcite havkajakken, men ellers var den rigtig god. Det er den havkajak jeg mener kommer tættest på en Rockpool Alaw, men det er heller ikke underligt da opfinderen er tidligere Rockpool medejer. Tiderace xplorer er til dato den langturskajak, som jeg har siddet bedst i. Dens lårstøtter er perfekte, hvis det skulle blive nødvendigt at rulle. Hvorfor har jeg så vraget denne havkajak? Jo, jeg har et stort ønske om at finde en havkajak der er så rund og så lang, at den giver et optimalt glid i vandet og en rigtig god topfart. Det har xplorer ikke. Både den og xciten er lidt for flade i bunden og har derfor et træk i vandet, som man sagtens kan mærke.

Den samme dag lånte jeg en Valley Nordkapp havkajak af Helga fra Struer Kajakklub. Hendes havkajak er en plastik kajak, så den klare forskel på denne og en glasfiber havkajak er, at glasfiberkajakken er højere i cockpittet. Folk hævder at En plastik og en glasfiber Nordkapp ikke er de samme kajakker. Jeg tror at der er en del lighedspunkter. Jeg kunne rigtig godt lide plastikudgaven af Valley Nordkapp. Den har det glid jeg leder efter. Den er til at vende, når man kandter den. Den ligger lavt i vandet. Sædet er komfortabelt. Det eneste negative er, at lårstøtterne ikke støtter meget ved rul og at den var tung (26 kg.). Jeg er sikker på at når plastikudgaven er så god, så vil jeg blive rigtig glad for glasfiberudgaven.

Jeg har derfor bestilt en sort Valley Nordkapp H2O i glasfiber. Den skulle gerne kunne leveres til foråret (Marts) og jeg glæder mig som et lille barn.

/Thomas

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: