Posted by: Thomas Michelsen | august 2, 2009

Fynshoved turenen

Yep, titlen er i bestemt ental, da jeg kun har været der en enkelt gang… men hvilken gang! Det er den længste tur (Cirka 40 km.) jeg endnu har været på, men jeg havde ikke problemer med at paddle de ekstra kilometer.

Fynshoved

Jeg startede ud i mine svigerforældres baghave i Næsby (se link til ruten her). Turen ud ad åen var rolig og jeg stødte på en masse ænder og et par fiskehejre. Nogen havde lagt en stor nylonpølse ud i åen for at samle skidt op. Dette var den eneste irriterende forhindring i åen.
Turen fra baghaven og til enebærodde (gavet ved Odense fjord) har jeg taget een gang før. Til forskel fra sidst, så havde jeg ingen nævneværdig rygvind. Faktisk, så havde jeg en pæn side/modvind da jeg nåede egensedybet lige efter Klintebjerg. Jeg besluttede mig for ikke at tage den direkte vej mod gabet. Istedet for ville jeg holde mig til højre i fjorden. Pointen ville være at ligge lidt i læ for småøerne. Cirka midt i Egensedybet så jeg to sælser der lå og slikkede solskin på en sten. De hoppede i vandet da jeg var ca. 50 meter fra dem. De så lidt anderledes ud end dem jeg normalt ser på nordspidsen af Venø. Den ene var lidt rødlig i det og den anden næsten hvid. Jeg går dog ud fra at alle de sæler jeg har set er Gråsæler, da det stort set er de eneste vi har i Danmark. Lige efter at have hilset på sælerne blev der MEGET lavt. Jeg kunne enten vælge at trække kajakken cirka 200 meter eller ændre kurs mod sejlranden. Som det ses på kortet her, så var det ikke just i den retning jeg skulle… men jeg slæber ikke min kajak hvis jeg kan blive fri. Min ‘deroute’ førte mig helt hen til Lindø skibsværftet. Det er stort, larmende og beskidt.. men fascinerende på sin egen måde. Fra spidsen af Lindøværftet og ud til gabet havde jeg en mindre medvind og lidt ‘legebølger’, så det gik nemt. Jeg tog en god pause lige efter ‘Lodhusene’ (havde nu tilbagelagt 20 km.). Her spiste jeg min madpakke, så på skibe og nød naturen. Man fornemmer at efter 10 minutters stilhed, så begynder fuglene at fortsætte deres forhåndenværende og fiskene springer igen. Efter at have chillet i næsten en time, så mente jeg at det var ok at fortsætte.
Turen mod Fyns Hoved gik stille og roligt. Vinden var næste lige bag mig, men havde ikke meget magt. Der var lidt dønninger, som gav mig et par dovne skub ind imellem. Det var også ok. Tiden var god og ligeledes var vejret. Et tyndt stratus skydække forhindrede solen i at brænde mig af. Jeg havde desværre ikke tid til at tage turen ind til Bogø og Mejlø, som ellers ser ud til at være en spændende tur. Flot var resten af turen op til og rundt om Fyns Hoved. Som det kan ses på kortet så tog jeg både turen rundt om Fyns hoved og tilbage til parkeringspladsen, der hvor Fynshovedvej ender. Aftalen var at Pernille skulle hente mig på denne parkeringsplads. Men da hun endnu ikke havde forladt Odense, da jeg ringede, besluttede jeg mig for at tøffe den anden vej rundt igen. Det var den klogeste beslutning jeg længe havde taget. På et tidspunkt lå jeg og tog billeder af de travle svaler, som havde hullet skrænten som en ost. Lige pludselig sagde det “Pfffschhh” bag mig. Jeg fik et mindre sjok og vendte mig om. Her så jeg 3-4 Marsvin der lige skulle ind (på 1-2 meter vand) og se hvem jeg var. Selvom jeg havde kameraet i hånden, så slog det mig ikke lige at tage billeder. Det var et flot syn, men det gik alt for hurtigt. Da jeg kom i tanke om at tage billeder, da var de næsten væk. Se om du kan finde Marsvin på billederne 🙂
Vel tilbage ved parkeringspladsen, trak jeg kajakken på på den stebelagte strand. Her sad jeg i 20 minutter og slappede af med et pat kopper kaffe. Der er nu flot på Fyns Hoved!

/Thomas

Reklamer

Responses

  1. Hvor er det bare dejligt at kunne se din nye kajak bringer nogle gode lange ture.’Det er stadig en fornøjelse at følge dig på vandet.
    Ja jeg roder stadig rundt i min kodiak og nyder de små ture med drengene.

    Hygge fra mig


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: