Posted by: Thomas Michelsen | juni 13, 2010

Bølgetræning

Som bekendt, så er det ikke når vandet er fladt at man vælter rundt og kommer i havsnød. Derfor har jeg besluttet at foretage noget bølgetræning når vinden blæser for meget til langture. Idag blæste det 10-12 m/s og på Venøs vestside var bølgerne pæne. Jeg har før rullet, men ikke i bølger af nævneværdig størrelse.
Jeg lagde mig et stykke fra land, således at jeg ville drive ind i en vig, hvis jeg ikke kunne komme op i kajakken. Efter lidt leg i bølgerne, tog jeg mig sammen til at lade mig vælte af en pæn bølge. En god ven og havkajakinstruktør (Christian Lambaa) har engang fortalt mig at, når man vælter i en bølge, så skal man lade sig følge med og rulle op i den næst kommende bølge. Det virkede som om jeg blev båret op.. fed fornemmelse. Da jeg kom op og fik balancen, sad jeg og spekulerede på om det var min grøndlænderpagaj som havde en god opdrift. Jeg tror nu ikke at den er værre eller bedre end min Werner Ikelos, så det har nok været bølgen der hjalp. Jeg lavede et par rul mere af samme slaks og følte mig som en inuit i hopla 🙂
Min plan var et lave en enkelmandsredning i bølgerne, men tvivlede meget på om det var en god idé i den hårde blæst. Min plan har hele tiden været at erstatte enkeltmandsredningen med et renetry’n’roll, da det er hurtigere at lave. I det næste rul lavede jeg en fejl og rullet mislykkedes. Jeg måtte ud af kajakken. Til min store overraskelse lykkedes det at lavet et reentry’n’roll…weee.. 😀 Nu sad jeg i kajakken, som var halvt fyldt med vand… og efter få sekunder var den helt fyldt med vand. Jeg har aldrig haft så svært ved at holde balancen i min kajak før. Det var en hård kamp at få min Reed Aquaterm halvpels (med baleholde) på. Det var en endnu hårdere kamp at lænse kajakken, da der på trodst af brugen af et balehole stadig kan komme vand i kajakken. Det skal dog noteres at det aldrig var gået med helt åbent keyhole. Da kajakken var halvt lænset, blev jeg væltet af en bølge, men rullede op igen. Efter at jeg havde lært hen mod 10 nye støttetag, gik det galt igen og denne gang kom jeg ikke op igen. Jeg var efterhånden blæst så langt ind mod kysten at jeg næsten kunne bunde. Jeg valgte derfor at lade mig drive lidt og gå i land. Jeg tømte kajakken og fandt en sandpynt, hvor jeg kunne gå ud gennem brændingen.
Så skulle det gå stærkt (4 km. på 15 min. i mod/sidevind) hjem, da min søde kone skulle bruge bilen. Her sidder jeg så en del erfaringer rigere og godt mørbanket.

/Thomas


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: