Posted by: Thomas Michelsen | juli 12, 2012

Fænø kalv

Jon fra Struer Kajaknet inviterede på en tur til Fænø Kalv. Jeg har tidligere overnattet på Fænø, som er en helt fantastisk ø. Kalven viste sig ikke at ligge i skyggen for koen. På trods af forvirring om isætningssteet, så fandt jeg de andre et sted hvor jeg tidligere havde stået og snakket i mobil med Jon om hvor det mon var henne. Der var masser af marsvin på denne tur. Jeg så de første to allerede inden jeg fandt de andre kajakroere. På vej mod Fænø kalv så vi nogle få marsvin, men de fleste så vi ved kalven. Både om aftenen, men specielt om morgenen så vi nogle legesyge og nysgerrige marsvin boltre sig i vandet.
Opholdet på ø’en stod på totalt afslapning, med en enkelt gå/rotur rundt om ø’en. Aftenen om bålet var super hyggelig og her nåede vi at kende hinanden lidt bedre, selvom jeg missede præsentationsrunden, da jeg var ude med fiskestangen. Det undrer mig at jeg slet ikke mærkede nogle ørreder, da dette sted er totalt perfekt ørredvand. Der er ca. 80 meter dybt ikke mange meter fra sydsidens strandkant. Jeg brugte dog ikke lang tid på fiskeriet, da jeg hellere ville være social med de andre.
Min nysgerrighed for at tilbagelægge distancen fra Fænø Kalv til Assens trak i mig. Jeg besluttede mig derfor at sige farvel til de andre ved Kalven og ro den modsatte vej den følgende morgen. Årsagen til denne nysgerrighed var at jeg under min Fyn rundt tur havde en ubehagelig hård rotur den modsatte vej. Føns var for i min bevidsthed et træls sted, men det skulle der laves om på i dette herlige vejr. På vej fra Kalven så jeg op mod 10 marsvin (kan have været de samme) og vejret var en bøtte solcreme værdig. Men da jeg kom til Føns vig, så blæste det op og jeg fik modvind. Tiden gik og jeg kunne se at jeg ikke kunne nå til Assens til kl.15, som det var aftalt med Pernille. Jeg gik ind ved en mindre havn Vedelsborg gods’ havn, hvortil Pernille bliv guidet frem. Havde jeg fortsat til Assens, så ville mine arme nok også have været ca. ½ meter længere i dag.

Alt i alt en rigtig god tur. Tak til alle der var med 🙂

Fænø kalv

/Thomas


Kommentarer

  1. […] Kilde: kajakblog.wordpress.com | Havkajak […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: