Kajak grej

Gå ned på grej? Gu’ vil jeg ej! 😀Valley Nordkap H2O:
(Hatch 2 Oval <– referer til de to ovale luger).
Designed in 1975 and used for the first kayak-rounding of Cape Horn, the Nordkapp has been used on many of the world’s toughest expeditions. This latest version features improved cockpit ergonomics and secondary stability. Perfect for the paddler seeking a fast, expedition-capable sea kayak.
Det er en Valley Nordkapp.
Jeg er blevet rigtig glad for denne kajak. Den minder meget om min Aquanaut, men det er hurtigere, mere responsiv og bedre i bølger. I Aquanauten havde jeg store problemer i modvind.. det var alt for hårdt. Det er stadig hårdt, men nu kommer jeg fremad, når jeg kæmper for det. Jeg har svært ved at beskrive kajakken her… den skal prøves 🙂


Werner Ikelos:
ikelos11Min elskede Werner Ikelos. Det er en superpagaj.Pagajen er det ypperste i anvendelse af moderne teknologi. En vægt på ca. 750 gram giver dig en fornemmelse af at pagajen er vægtløs. Bladets konstruktion giver et unikt hold i vandet. Pagajbladets udformning og størrelse gør samtidig denne pagaj fantastisk til styretag, støttetag og rul. Det ergonomiske skaft er superbehageligt at ro med, giver mulighed for at række lidt længere frem ved hvert tag, optimerer pagajens greb i vandet, og nedsætter risikoen for at få skader i skuldre og håndled. Jeg er 186cm. høj og den er 215 cm. og jeg ville ikke have den længere, da hele bladdet er i vandet, når jeg padler.


Grølænderpagaj:
Twikie

En unik grønlænderpagaj lavet af Lars Gram fra Gramkajak. Pagajen er lavet af flere stykker ceder- og fyrtræ. Kanterne er forstærket og den har to gear. Det første gear består af et konvekst pagajblad, som giver en lydløs og nem gang gennem vandet. Det andet gear er den anden sidde af pagajbladdet, som er fladt. Den flade overflade gør, at dr er mere bid i vandet.
Se mere om min grønlænderpagaj under fanebladdet “grønlænderpagaj“.


GarminDakota 20


Chillcheater halvpels med ‘balehole’

Jeg har valgt at erhverve mig endnu et sparaydeck af sikkerhedsmæssige årsager. Jeg har flere gange været ude og øve teknik i bølger, hvor jeg har haft svært ved at pumpe kajakken tom for vand. For hver halve liter man får pumpet ud, skyller der én liter ind i kajakken. I sidste ende er det et sikkerhedsproblem, da en kajak fyldt med vand er svær at holde oprejst. Jeg har derfor valgt at købe et spraydeck med et såkaldt “balehole”. Et balehole er en åbning/tunnel, som man kan folde ud og stikke sin lensepumpe ned i. Man kan på den måde sidde og pumpe mens spraydækket sidder på mandehullet og sørger for at der ikke kommer yderligere vand ind… smart! Noget andet ved chillcheater er at det er i et materiale, som ikke kan blive gennemblødt og som derfor er tører på næsten ingen tid.
(TODO: Erstat billedet med et demobillede af hvordan det ser ud, når man sidder der og pumper!)


Terra Nova Titan Bivibag (sort)


>>> TIL SALG <<<
Terra Nova Bivi Tarp


Fjällräven Skule Shape R/S 2


Ikke købt (endnu) 🙂
Leatherman Wave multitool


Thermarest neoair liggeunderlag:

Specs:
Længde: 196 cm
Bredde: 63 cm
Tykkelse: 6,3 cm
R-Value: 2,5
Materiale: Nylon
Pakket diameter: 11 cm
Længde pakket: 28 cm
Farve: gullig/lemon
Anmeldelse af liggeunderlaget kan læses her


Thermarest Lounge 25 comfy-chair:

Thermarest Lounge 25

Thermarest Lounge 25


Hiko Sport Beaufort rojakke:
Da min anden rojakke har mistet sin evne til at være vandtæt, så havde jeg brug for en ny her til vinteren 2009/2010. Jeg gik på nettet og ledte efter et godt alternativ. Denne Hiko Sport rojakke er muligvis ikke den bedste, men jeg fandt et godt tilbud og er rigtig godt tilfreds. Kvaliteten er fuldt på højde med min gamle og så er der tilmed neopren i håndleddene, hvilket jeg virkeligt savnede i den anden jakke. Hætten er rigtig god, men kan dog ikke foldes sammen. Jeg er allerede rigtig glad for den 🙂


Støvler:
boots1
Langskaftet støvle i 5 mm. neopren. Den er vandtæt og med justerbar spænde i top. Stærk 7 mm. gummisål samt forstærkning over tæerne, der beskytter mod slid. Har velcro over vristen, som sikrer at du ikke mister en støvle, hvis du svømmer med dem.

Disse støvler skulle jeg have købt for længe siden. Der er rigtigt gode. Det er fedt at kunne komme i kajakken uden våde tærer. Jeg har endnu ikke prøvet at have hele støvleskaftet under vand for at se om der kommer vand ind… det kommer nok, når vandet bliver mindre koldt. Mit gæt er at der nok vil komme lidt ind, men der er stropper, der forhidrer vandet i at fosse ind.


Longjohn:
longjohn1
Long john med skridsikker overflade på bagen og på knæene, som giver ekstra godt fæste i kajakken. Fremstilet i 3 mm. neopren på kroppen, 2,5 mm. meget strækbart neopren under armen. Bagen og knæene har 4 mm. neopren. Alle syninger er udført, så der ikke er noget, der irriterer. Den ene skulder har velcroåbning, for at gøre det lettere at kom i dragten. På indersiden står der med store bogstaver, at det er indersiden og at det er fronten. Det er dejligt, så man ikke står med vrangen udad og ærgrer sig. Den eneste ulempe ved denne dragt er at der ikke er åbning i skridtet. Det vil sige at man skal klæde sig halvt af, når man skal pisse… det er ikke fedt på en kold decemberdag.


Vandtæt mobiltaske:
aquapack1
Denne vandtætte pose til telefonen giver ekstra sikkerhed på vandet. Med den kan du have telefonen lige ved hånden foran på dækket eller i en lomme på vesten. Det er nemt at bruge tasterne igennem posen, og man kan nemt tale og høre igennem den.
Update: Efter at have mistet denne taske fik jeg en ny af min dejlige kone. Desværre er denne i et gummiagtigt materiale og det gør at telefonen er svær at få i og specielt ud igen. Køb den i ‘plastic’!


Dæktaske:
deckbag1
Denne dækstaske er praktisk at have med til alle de ting, som du gerne vil have lige for hånden. Du kan f.eks. opbevare dine nødraketter, solbriller, vand, chokolade og meget andet heri. Tasken spændes fast på dækslinerne. Du kan nemt spænde ekstra ting uden på, da tasken både har udvendige netlommer og elastikker.
Update: Efter at have købt en kajak med dagslue, så bruger jeg sjældent denne taske. Den er heller ikke helt vandtæt.


Seaspec solbriller:

Solbrille fra Hawai specielt lavet til vandsport. Brillerne har fast hovedrem, Uv og pollaroid glas, og så flyder de, hvis man taber dem.


Spraydæk (halvpels):

Spraydeck 3 mm. neopren cockpitovertræk. Kraftig kantelastik sikrer, at overtrækket ikke utilsigtet springer af i en stor bølge. Kraftig udløserhåndtag i front samt neopren omkring maven. Latex forstærkning i slidfladerne på oversiden af overtrækket. Overtrækket sidder helt stramt, så du undgår en irriterende sø af vand oppe i overtrækket.


Brynje T-shirt:
brynje
Jeg har to af disse t-hsirts og kan sige at de lever op til rygtet.


Pagajline:

Da jeg tager billeder når jeg er på vandet, så er det en rar ting at have styr på pagajen med denne pagajline.
Update: Bruger den kun med min Ikelos i bølger, hvor der er stor risiko for at miste pagajen.


Digitalkamera:
olympus1030
Dette digitalkamera er meget robust. µ 1030 SW er stødsikkert fra 2m højde, vandtæt ned til 10m dybde, frostsikkert til -10°C og tåler trykpåvirkninger på op til fantastiske 100kg! Med det ridsefaste ydre af metal i farverne Platinum Silver, Midnight Black og British Green, er disse modeller altid klar til “kamp” – især da den vidvinkeloptikken med 3.6x zoom (svarende til 28-102mm) har en indvendig foldet optisk lysgang til beskyttelse af optikken under skrappe forhold.
Update: En dag røg beskyttelsesringen der sidder om linsen af. Jeg kunne se noget printplade og tvivler meget på om det stadig er vandtæt, selvom jeg har limet ringen på igen. Et godt råd er at skylle kameraet i ferskvand efter alle ture hvor kameraet er blevet vådt. Jeg har svært ved at åbne de små luger og der er småting der ikke er rustfrie. Men ellers har det tjent mig rigtig godt på flere ture 🙂


Stohlquist MAW fingerhandske

Efter at jeg har brugt et par Chola neoprenhandsker troede jeg ikke at jeg ville finde nogle jeg ville blive tilfreds med. Men håbet var ikke ude. Disse MAW 3 mm neopren fingerhandsker er perfekte!


Astral Svømmevest:

Denne svømmevest er perfekt for mig. Den giver god plads til bevægelse, når jeg paddler. Den er slidstærk og viser næsten ikke tegn på slid efter 3 års brug. Der er dog ikke så mange lommer og andet til instruktørgrej.

Sikkerhed:


Fløjte
En kugleløs fløjte i armyfarver. Den er ikke for god og skal snart skiftes ud.

Lænsepumpe:
Virker fint til formålet. Den er lidt træls at slæbe rundt på og ikke meget bevendt før jeg får købt min Reed halvpels med balehole (Update: Er købt 🙂 ).


Paddlefloat:
Min paddlefloat er oppustelig, da jeg ikke ville have den til at fylde i min kajak. Den er praktisk placeret bag sædet. Det er ikke den der er vist på billede, men tæt på. Den har to kamre, hvilket jeg kun kan anbefale, da den sidder bedre fast på pagajens blad.


Nødsignalsæt
Sættet indeholder 2 stk. rød faldskærmsraket og 2 stk. røde håndblus. Sættet er ideelt til mindre både, og er pakket i en plastbeholder.


Spejl:

Jeg kan ikke lige finde et billede af det, men kan sige at det er snart! Der er et hul i midten, som man kigger igennem og finder en rød prikr. Det som prikken peger på, det er det man kaster refleks fra spejlet hen. Man kan så også bruge spejlet til at morse med.

Gammelt udstyr:


Valley Aquanaut Club:
aquanaut11

Jeg har valgt en Valley Aquanaut club. Det har jeg gjort ud far den betragtning, at jeg ikke ville bruge en formue, hvis jeg hurtigt mistede interessen eller blev skadet af en eller andet årsag. Kajakken kostede lige i underkandten af 10.000 kr., hvilket bestemt ikke er for meget. Det er en perfekt begynderkajak. Kajakken performer nøjagtig lige så godt, som de andre Aquanaut kajakker, hvilket vil sige all-around godt. Med mine 186 cm., passer jeg godt i kajakken. Jeg har dog måtte klistre ‘cell foam’ med knæstøtterne, da der ikke var greb nok, når der skal rulles. Ryglænet er ikke perfekt, men jeg bruger det ikke så meget. Fodstøtterne er lidt små, hvilket kan resultere i ømme fødder efter 30 km. uden pause. Det er ikke verdens hurtigste havkajak, men man siger jo at der kun er ca.5% forskel på den hurtigste og den langsomste havkajak… resten er en god rostil. Ros skal den have, men jeg kan mærke at jeg er klar til en lidt mere udfordrende havkajak. Jeg tænker på en “Nigel Foster Grennlander Pro” eller en “Valley Nordkapp H2O”.


Stangholder:
stangholder12
Til at montere på kanten af cockpittet. Jeg får den ikke brugt meget, så hvis du liiige står og mangler sådan een, så kom med et tilbud. Jeg gav ca. 300 kr. for den.


Pagaj #1:

Werner Camano er en rigtig god pagaj. Den kostede 1/3 af prisen på min kajak, men man skal huske de 3 B’er (Boat, Body, Blade). Pagajen er en low-angle pagaj, som jeg nok vil få mere glæde af i min Nordkapp kajak. Den jeg har er 215 cm. og det er lge kort nok til mig, men jeg har haft problemer med håndled og skuldre, så en kortere pagaj kan skåne lidt.


Rojakke:
rojakke
Key West Aquatex RS er en rigtig god jakke til brug udenfor vinter perioden (eller med en god fleecetrøje inden under). Den har justerbar hætte og manchetter. Der er tunnel til spraydeck. Den er vandtæt og åndbar.

Tip: Læg ikke jakken på en radiator! Det er jeg kommet til og nu smuldrer den hvide (tidl. vandtætte) coating … *snøft*.

Kommentarer

 1. Hej Thomas.
  Rigtig fin side du her har fået banket ned 😉
  Jeg har et spørgsmål til dig:
  Hvordan er du tilfreds med autofokus/skarphed på dit Olympus 1030SW?
  Jeg har et magen til, og jeg syntes at 8 ud af 10 billeder er mildest talt slørede. Jeg bruger mit primært til kajak brug og derfor også mest i auto mode.

  Mvh.
  Niels

 2. Hej Niels,

  Jeg har ingen problemer med skarpheden. Dog kan der forkomme problemer i halvmørke rum, hvor ‘lukketiden’ er længere, så man må ikke bevæge kameraet for meget.
  Det er måske for oplagt, men du husker vel at trykke halvt ned på knappen, således at kameraet får mulighed for at fokusere, ikk? Den bipper og viewfinderen lyser grønt. Dette kan være meget svært at se når man skal styre kajak samtidig.

  /Thomas

 3. Hej Thomas.

  Jeg tror du har ret, det går nok for hurtigt med at få jokket udløseren i bund. Jeg har øvet mig på at give kameraet tid til at fokusere og det hjælper. Dog finder jeg autofokus funktionen en kende langsom ifht. mit digitale SLR kamera.

  Mvh.
  Niels

  • Jeg har også set det gå hurtigere på andre kameraer. Jeg har et lille tip, som jeg fiskede op på Havkajakroernes forum. Hvis man slår “fremvisning af sidst taget billede” fra, så kan man skyde hurtigere igen.

   /Thomas

 4. […] Kajak grej […]

 5. My brother recommended I would possibly like this website.

  He used to be totally right. This put up actually made my day.
  You cann’t consider just how so much time I had spent for this information! Thanks!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s